Intretinerea blaturilor de cuart Silestone

Alt avantaj al suprafetelor din cuart Silestone este ca sunt usor de curatat si de intretinut. In cele mai multe cazuri, are nevoie doar sa fie sters cu o carpa uscata pentru a indeparta murdaria. Mai jos sunt instructiuni pentru a va putea bucura de blatul dv. de lucru cu cuart Silestone in conditii optime.

Curatarea si intretinerea suprafetelor de cuart Silestone

Intretinerea suprafetelor Silestone

Daca nu sunt urme semnificative de grasime pe suprafata, o carpa uscata este tot ceea ce va trebuie pentru a inlatura murdaria. Daca grasimea sau petele sunt impregnate, se poate utiliza un burete de plastic pentru aplicarea unui lichid de curatare.

Pentru pete mai persistente recomandam folosirea solutiei de curatare de gospodarie CIF Original, care trebuie trecuta peste pata cu o carpa moale si apoi clatit locul din abundenta.

Pentru a curata suprafata de cuart recomandam un produs de curatare specific pentru blaturilede lucru Silestone cum ar fi Q-FORCE (pentru producatorii de marmura si profesionisti) sau Q-ACTION (pentru uz privat si consumatori casnici, in general).

Este mai bine sa nu folositi produse cum ar fi ceara, sprayurile sau produse de etansare, care pot cauza in final pierderea luciului suprafetei Silestone.

Instructiuni de curatare a Produelor Silestone

Pete de grasime.

Silestone recomanda folosirea cremelor usor abrazive pntru intretinerea blaturilor. Folositi putina crema usor abraziva pentru petele de gradime. Puteti utiliza o carpa sau puteti aplica direct crema peste pata si freca pana la disparitia acesteia. Dupa aceea clatiti cu multa apa.

Pete de calcar din apa (urme de pahare, etc).

Turnai o crema usor abraziva peste suprafata blatului si lasati sa lucreze timp de un minut. Clatiti cu apa. Urmati racomandarile de folosire specificate de producatorul cremei respective. Nu aplicati peste robineti chiuvete, etc. Folositi-l doar pentru blaturi.

Pete de silicon.

Folositi o lama si putin solvent (orice solvent care nu contine diclorometan, clordimetil sau cloretilena). Clatiti cu apa.

Pierderea starlucirii.

Lipsa stralucirii blaturilor suprafetelor Silestone poate fi urmarea folosirii anumitor produse, cum ar fi ceara, sprayurile sau substantele care opresc trecerea apei (sigilatori). De obicei, aceste produse se folosesc în mod special pentru a scoate în evidenta luciul, dar, cu timpul, efectul acestui produs se pierde. Este o pierdere care nu are nici o legatura cu luciul original autentic al produsului. Pentru a redobândi acest luciu artificial puteti folosi sprayuri cu scopuri multiple pentru mobilier, iar acestea trebuie sa fie potrivite si pentru blaturi.

Arrow pointing up SilestoneGo to top

Precautii in curatarea suprafetelor Silestone

Nu amplasati Silestone in exterior sau in apropierea lampilor cu ultraviolete.

• In timp culoarea si nuanta produselor Silestone se pot deprecia din cauza razelor soarelui.

Nu puneti pe suprafata produselor Silestone obiecte care abia au fost luate de pe foc.

Nu folositi produse sau sigilatori rezistenti la apa pentru a-i mari stralucirea.

Nu folositi agenti peliculari, soda caustica sau produse cu Ph mai mare de 10. În cazul folosirii unui înalbitor sau a unui solvent, clatiti cu apa si nu le lasati pe suprafata pe o perioada lunga de timp. Nu folositi produse care contin clor.

Suprafata materialului, atât la podele cât si la blaturi, nu trebuie netezita /lustruita

Nu folositi substante degresante.

Produsele Silestone trebuie izolate de sursele de caldura, cum ar fi cuptoarele.

Arrow pointing up SilestoneGo to top


Mai mult:

Quartz surfaces textures maintenance

Pentru intretinerea blaturilor de lucru cu cuart Silestone cu textura Leather (tip piele) apasati aici sau mergeti la sectiunea marcata Texturi din meniul de mai sus.

Q-action quartz surfaces cleaner

Q-Action

Produs de curatat specific

de-a lungul timpului (spre deosebire de alte produse de curatare, care sunt agresive si iau luciul blatului de lucru).

in blatul de lucru dupa fiecare folosire.

Curata toate tipurile de pete (de vin, ulei, lamaie, pasta pix etc).

• Cu PH Dermoprotector pentru a va proteja mainile.

• Cu produse cu auto-uscare si sapun natural.